Корупція – по латині руйнація, тобто – порча

Опубліковано:
9 Грудня, 2016

Аптека. Стою в черзі. Несподівано підходить незнайома пані в літах. Людей багато, але вона звертається  до мене: «Розміняйте, будь ласка, 200 гривень, бо йду на консультацію до хірурга, треба мати якісь гроші». Від почутого всередині мене аж тенькнуло. Як? Людина свідомо і, головне, добровільно хоче давати хабар?!

– Ви даватимете хабар? Молоді хлопці гинули на Майдані проти хабарницької влади… як ви можете таке робити? Мабуть ви не віруюча людина?!

Пані, яка не сподівалася почути такий моральний наступ, спочатку розгубилася, а трохи оговтавшись, заперечила:

– Я віруюча, але ж всі дають, і віруючі, й не віруючі.

Читайте також

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

– Хто всі? От через таких як ви, лікарі й не відмовляються. Якщо ви віруюча людина, то мали б знати, що хабар – це гріх. І ваше завдання не спокушати інших, а, навпаки, допомагати так не робити.

Але на цьому наш діалог не закінчився. Несподівано жіночка почала щось шукати в сумці, а знайшовши,  простягнула мені кольоровий папірець. Це була закладка до книжки, виготовлена на добротному крейдяному папері. Жіночка гордо промовила:

– Я роздала таких закладок вже понад тисячу, цю залишала собі, але так і буде, подарую її вам.

Та яким було моє здивування, коли я побачила там зображення Ісуса Христа і напис: «Хочеш змінити світ – почни із себе». Звісно, я не втрималася.

– А ви уважно прочитали, що там написано? Думаю, що то якраз звернення до вас, в першу чергу, а вже потім – до інших.

Пані здивовано подивилася на мене і знову почала нишпорити у сумці. Натомість дістала звідти окуляри. Взяла назад із моїх рук папірець і стала прискіпливо читати. Бачили б ви її здивування!

– Це ж треба, – сказала вона вголос,  – я ніколи не звертала уваги на те, що там написано… Дитино, то це виходить, що мені тебе сам Бог послав, аби я нарешті прочитала. То мені треба тепер змінитися?

– Та не тільки вам, але всім нам гуртом.

– Можна, я заберу собі назад цю закладку? – несподівано попросила мене незнайомка і з вдячністю потиснула мені руку…

Відтепер, коли я чую про хабарництво, то відразу згадую цей «свіжий» випадок.  На жаль, тенденція «подякувати» у такий неадекватний спосіб сьогодні успішно процвітає, незважаючи на те, що після останніх подій свідомість українців мала би вже змінюватися. Втім, якби люди знали і глибоко усвідомлювали, що при тому відбувається (коли дається хабар-авт.), то вони б ніколи у житті більше цього не робили.  

Отже, з вашого дозволу, невеличкий енергетичний лікнеп. Гроші, як відомо, це енергія. Коли ви працюєте, то віддаєте свою енергію: хтось фізичну, хтось розумову (ментальну). В нагороду за це ваша затрачена енергія нікуди не зникає. Вона знову повертається до вас, тільки вже у вигляді грошового еквіваленту. Зароблені гроші ви маєте витратити на їжу, одяг, житло, дітей тощо. Тобто на те, що вам необхідно для життя. Так, в принципі, влаштовані закони суспільства. Гроші (у даному випадку)  – це ВАША енергія. І от в якусь мить ви добровільно її віддаєте (викидаєте, відрізаєте), у вашому біополі утворюється незаповнена (майбутній добробут) ніша. Тим часом, що відбувається з тим, хто бере? Він через гроші забирає «шматок»  енергії, а повертає (енергетично) свою, як кажуть на Сході, невідпрацьовану карму у вигляді всіляких проблем, які проявляться згодом.

Слово «карма» походить з мови санскриту, найдавнішої на Землі мови і означає – доля, а якщо глибинніше – причина, дія, наслідок. Простіше кажучи, щоб не заглиблюватися в деталі, той, хто дає, забирає  на себе чужі клопоти.  А якщо згадати, що у біополі утворилася незаповнена ніша… Висновки робіть самі. Та й далеко ходити не треба. Проаналізуйте, хоча б хабарництво на рівні держави та її чиновників, особливо останніх чотирьох років. Ніша, яка утворилася, наповнилася таким народним гнівом, що годі. Як свідчать міжнародні експерти, на планеті Земля ще не було такого президента, який зумів «зібрати» такі багатомільйонні мітинги… проти себе. Януковичу це вдалося. Бути жадібним та скупим – це теж «талант», але не від Бога, а від мамони. У кожної людини є право вибору. Ніхто не може змусити вас давати хабар. НІХТО. Все залежить тільки від вас. Іноді можна почути таке: «Та це треба, щоб вимерло ціле покоління, аби в людей змінилася свідомість». Така думка неприпустима, вона у своїй сутності вже гріховна. Кажучи так, люди свідомо розпоряджаються чужими життями. Насправді треба змінюватися самому. Тут і зараз. Принаймні, даючи хабар, згадайте «Небесну сотню», загиблих на Донбасі солдатів. .. Хай здригнеться ваше серце…

P.S. Далеко не втекли й ті, кого «купляли» напередодні виборчих кампаній. Бо у такий спосіб у них ВІДБИРАЛИ біоенергію, а утворена «ніша» натомість заповнилася енергією злиднів. Відпрацьовувати карму доведеться вже разом з дітьми та онуками, бо вирішувати долю (карму) країни можна тільки з допомогою Творця. Самі ніяк не «потягнете».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: