Миловидне урочище Монастирок розкинулося неподалік від села Лісники Тернопільської області. В історичних документах перша згадка про даній місцевості відноситься до 1368 року.

Урочище названо так на честь Василіанського монастиря, який існував тут у 14-18 століттях. У період Другої світової війни церква монастиря, виконана з дерева, була практично зруйнована. У 1941 році тут відбулося останнє богослужіння. Храм перебував у забутті і використовувався як господарської будівлі.

У 1980 році храм був спалений і незабаром берег водойми перетворився на зону відпочинку. На цих землях на початку 2000 років нетривалий час існував ресторан, який отримав назву на честь урочища, але при невідомих обставинах будівля згоріла. Завдяки зусиллям жителів села обитель була реконструйована.

На місці храму була побудована каплиця і Хресний шлях. Головна визначна пам`ятка урочища – мальовнича скеля Чортів камінь, на якій викарбовано розп`яття. Поруч знаходиться чудотворне джерело з цілющою водою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: