«Соломія Крушельницька»  –  так називається документальна повість, яку вже втретє видрукувало тернопільське видавництво «Навчальна книга – Богдан». Її автор, тернопільський письменник  Богдан Мельничук, намагався виокремити  окремі деталі із життя легендарної і неперевершеної співачки світової слави. Книга має посвяту світлої пам’яті першим дослідникам життєпису Соломії Крушельницької – Михайлові Головащенку, Петрові Медведику та Ігореві Гереті. Особлива цінність книжки ще й у тому, що в ній ретельно виписаний репертуар співачки (назва, автор твору, партія). Оперний – 32 назви; українські опери та оперети – 10; твори українських композиторів – 5; пісні та романси українських композиторів – 29; вокальні твори зарубіжних композиторів – 54; українські народні пісні – 67. Книга містить 12 розділів.

Дитинство і юність співачки минули на Тернопільщині. Її голосом зачаровувалися в країнах Східної і Західної Європи, Північної та Південної Америки, Африки… І скрізь, де вона виступала, обов’язково виконувала українські пісні. «Ой гай зелененький» та «Веснівку» – співала для сім’ї російського царя Миколи-ІІ, на запрошення якого приїздила до Петербургу. І якому, до речі, відмовила у переїзді до цього міста. Про все це і не тільки, можна прочитати в документальній повісті, яка, ще й до того ж, щедро проілюстрована рідкісними унікальними світлинами. Книга стане справжньою знахідкою особливо для молодшого покоління читачів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: