Василь Лабайчук, член проводу НВР ПС: «Ми завжди з народом, а з владою – тільки доти, доки вона діє в інтересах народу»

Опубліковано:
3 Грудня, 2016

Василь Лабайчук, народився 7 сiчня 1990 року в селі Красносільці Збаразького району Тернопільської області, освіта вища. Проживає в місті Збараж. Член Проводу НВР “Правий сектор”.

– Василю, слава Україні! Розкажіть, як член Проводу НВР “Правий сектор”, для початку глобальне. В ім’я якої кінцевої мети ми, правосекторівці всієї України, ото б’ємось і працюємо майже 3 роки?

– Героям слава! Є така мета у нас… Зветься: Українська Самостійна Соборна Держава (УССД). Держава української нації. Така система держави, де принцип першості українського національного буде стояти на головному місці що в економіці, що в культурі, що в решті галузей.

Це, звичайно, про глобальне. Якщо говорити меншими критеріями, то наше завдання формувати таку структуру, котра буде своїм прикладом і своєю щоденною працею показувати українцям, що альтернативи поза українським націоналізмом не існує. І ми доведемо, що націоналізм – то не лише декларації, гасла, а ідеологія успіху, збереження та розквіту нашої нації. Спочатку на прикладі нашої організації, потім на прикладі нашої держави.

– Часом наше членство чує від скептиків, що ПС замість чіткої мети заявляє просто розмите гасло, яке за суттю популізм…

– Та скептики є скептики! Їх завжди буде достатньо. А відносно спроб переконати націоналістів, що вони займаються маячнею, то таке саме відбувається і в Росії, і в Західній Європі. Приміром, від журналістів і ведучих новин країн ЄС можна часто почути, як вони називають будь-яку партію з правими ідеями за визначенням “правоПОПУЛІСТСЬКОЮ”…

Нападків на справжніх націоналістів багацько і треба бути стійким. Якщо віриш у майбутнє української нації щиро.

А відносно УССД – то є цілком ясна концепція держави українців і для українців. (Яка, безумовно, дасть всі права та свободи також всім чесним громадянам-неукраїнцям.) По-справжньому держава самостійна, суверенна. Об’єднуюча всі українські землі. На противагу державі нинішній, що є українська тільки по назві; що прогинається перед кожним закордонним комісаром та не має волі відновити контроль над втраченими територіями.

Я переконаний, що з усіх громадсько-політичних об’єднань, котрі існують в Україні, у ПС найбільш чітка мета.

Перший етап – знищення кримінально-олігархічного режиму внутрішньої окупації. Шляхи досягнення цієї цілі ми розглядаємо різні.

– З цим розібрались. Є інший гострий момент. Наразі в українців стільки турбот на фоні державних негараздів… А революційні зміни – це завжди купа проблем, купа “побічних дій”. Кожна абсолютно нова система не дає на початку позитивного результату – треба чекати. Нащо примножувати людські проблеми? Може варто бути з цілями боротьби пом’якше?

– Ми маємо справу з криміналом, котрий контролює все в Україні. Тому, як казав Василь Іванишин, нація не здобуде нічого, якщо боротиметься за щось одне, а не за все що їй належить. Тому – або все, або нічого. Хто був на Майдані, розуміє, що ми за підтримки народу революційні зміни провести зможемо. Ми ж далеко зараз не такі слабкі, як були до Майдану.

Також ми чітко розуміємо, що боротьба у цій системі лише політичними методами приречена на поразку. Чітко видно, що будь -які протести або наперед проводяться під сценаріями Банкової і навпаки – більше розчаровують суспільство, або не є значними і тому не мають належного впливу. Плюс думаю, що у Порошенка така ж проблема зараз, як у Януковича була напередодні Майдану. Він оточений професійними баригами і шарлатанами, котрі йому регулярно доповідають, що все кругом добре та під контролем і він у це вірить, тому він часто робить дурні речі (наприклад, чергова гарантія про безвіз) котрі його штовхають у більшу прірву з народом, аніж було в Яника.

 

– Тепер питання до Вас, як керівника центрального штабу. Щодо внутрішньої роботи – до якого стану, вигляду, форми тягне нашу військово-політичну силу центроштаб?

– Думаю, не буду перебільшувати якщо скажу, що 2016-й рік ми тратили на впорядкування структури НВР ПС. У грудні минулого року Провід прийняв рішення про новий формат структури з єдиним керівником у кожній області.

Також у цьому році вирішено ряд питань, котрі не змогли вирішити за попередніх два:

  • З мінімальними ресурсами створено єдиний штаб для управління діяльністю всього ПС. Штаб розвиваємо та поступово розширюємо.
  • Сформовано чіткий розподіл обов’язків у областях, щоб структури ПС не дублювалися, не конкурували та не робили не свою діяльність. Майже у всіх областях створено штаби для ефективної життєдіяльності.
  • Досягнуто значного поступу у питанні використання формату ГО. Кожна область централізовано отримала легальний інструмент – “відокремлений підрозділ Громадської Організації “Правий сектор”.
  • Змінено програму Політичної партії “Правий сектор”. Зараз триває робота над її доповненнями та роз’ясненнями. Ми хочемо для зацікавлених розписати алгоритми досягнення тих чи інших пунктів з нашої програми.
  • Проведені заходи для контролю, ідентифікації членів ПС. Розпочато систематизований друк та виготовлення посвідчень. Тепер у кожного, хто говорить, що він з ПС, треба запитувати посвідчення.
  • Розроблено та затверджено бренд-бук ПС – визначено візуальний стиль, ідентичність руху.
  • Утворено Капеланську службу. Затверджено чітке положення про Капеланську службу. Триває процес її визнання на рівні УГКЦ та УПЦ КП.
  • Розроблено та триває процес доповнення і затвердження положення про відділ інформації та преси. Цей процес буде завершено до кінця цього року.
  • Розпочато реформування “Правої молоді ” із банальної допоміжної партійної молодіжки у структуру всебічної підготовки та виховання молодих українців-націоналістів. Цей процес буде завершено до кінця цього року. Тут також розроблено чітке положення.
  • Запущено ряд комерційних проектів організації (нагадую, що фінансування у нас, як такого, нема! все своїми руками). Вони на стадії розвитку та розширення. Скоро ми про них запустимо інформаційну кампанію.
  • Розпочато роботу із побудови партійної мережі, до останнього села. Місцеві партійні організації вже частково легалізовані через реєстрацію в юстиції.

Все це є результатом невеличкої, але дружньої команди членів Центрального Штабу, котрий маю честь очолювати. Хотілося б зробити більше, але ми не всесильні. Працюємо, розвиваємося, боремося. Процес упорядкування організації всередині триває.

– Якщо без абстракцій і пафосу, який конкретний план роботи ПС на ближчий час?

– З того, що можна говорити… Думаю, найбільш глобальним проектом ПС на найближчий час має стати створення Навчального центру для всього членства ПС.

Бо найбільшими проблемами масштабної структури завжди є чіткі знання, що і як робити кожному на своєму місці. Це питання є зараз найактуальнішим і ми розпочинаємо роботу по його вирішенню.

Провід НВР ПС

– Як можемо охарактеризувати нинішній етап діяльності всього руху?

– Від стихії – до структури! Ще нинішній етап я б назвав етап завершення хаосу. На 90% ми його завершили. Кістяк у нас міцний, далі лише нарощування м’язів, розбудова і вишкіл людей, боротьба за Україну та перемога.

– Сподіваюсь, наша плідна розмова дасть читачеві поживу для роздумів. Пропоную завершити на позитивній ноті. Маєте побажання читачу?

– Досить патякати в фейсбуках про зраду і долю пропащу. Беріть і робіть. Arbeit Macht Frei (Праця робить вільним) – писало на воротях в німецькому концтаборі. Думаю то гасло зараз актуальне для членства нашого руху. Треба докласти колосальні зусилля, щоб перемогти і без щоденної клопіткої мурашиної праці кожного, ПС би не відбувся. Дякую, що ви поруч, перемога за нами!

Марш на Покрову
Марш на Покрову

 

Розмову вів Олексій Чорноморець, відділ інформації та преси НВР “Правий сектор”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: