В Україні заборонили популярний препарат від кашлю вітчизняного виробництва

Опубліковано:
26 Листопада, 2016

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками напередодні ввела заборону на продаж і використання лікарського препарату «Гедерін» (сироп по 90 мл у флаконі з дозуючим стаканчиком в упаковці) серії 70215, виробництва ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика».

Причина заборони в розпорядженні відомства не відзначається.

У зв’язку з забороною Держслужба зобов’язала всі суб’єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність відповідної партії «Гедеріна» і вилучити її з обігу для подальшої утилізації або повернення виробнику.

Читайте також

В Україні заборонили незамінний лікарський препарат – “Но-шпу”
У тернопільських аптеках заборонили продаж протигрипозного препарату

Як раніше повідомляв Микола Холоденко, начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби, розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об’єктів, і ті зобов’язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби.

Однак, щоб упевнитися, що до вас не потрапив заборонений препарат, попросіть у провізора, медсестри або лікаря сертифікат якості на сироп «Гедерін», виданий виробником. Зверніть увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку – серія 70215).

Раніше повідомляли, що в Україні заборонили препарат но-шпа виробництва Угорщини, таблетки від застуди та грипу “Gripex NOC” (таблетки в блістерах №6) серії 4001795U виробництва американської компанії “Фармація Інтернешнл Інк” та фруктові льодяники “Доктор Мом” серії KFD5014 індійського виробництва “Юнік Фармасьютикал Лабораторіз”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: