Банки попереджають про новий вид шахрайства, пов’язаний з платіжними картками (Відео)

Опубліковано:
25 Листопада, 2016

Українці все більше довіряють пластиковим карткам. У магазинах зростають суми безготівкових платежів, набирають обертів плата та перекази через інтернет. Нацбанк звітує, що на руках українців вже понад 30 мільйонів платіжних карток. Щоправда, третина усіх операцій із ними – це отримання готівки в банкоматах. Новий вид шахрайства називається – скімінг, передають на 24tv.ua.

Злочинці пристосовують до банкоматів стороннє обладнання. В одній з частин, яка як правило кріпиться над клавіатурою, знаходиться невелика камера, вона може записувати відео кілька днів. Також в комплект шахраїв входить пристрій для зчитування магнітної смуги платіжної картки.

Комплект пристроїв можна купити за кілька десятків доларів, а встановити на банкомат за лічені хвилини. І це можна зробити і в приміщенні, де розташований банкомат, і в людному місці. За липень-вересень банківська асоціація зафіксувала півтора десятки випадків скімінгу. За минулий рік їх було понад 70. В середньому шахраї таким чином видурюють кілька тисяч гривень. Банки борються зі скімінгом попередженням на екрані, перевіряють банкомати двічі на день і іншими заходами безпеки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: