Тарас Юрик: «Огидні замовні статті паплюжать футбольну Тернопільщину»

Здивувало, що про недавній історичний візит керівника УЄФА в Україну Александра Чеферіна не було жодного слова, а ось матеріал про те, що “Юрик зламає зуби об футбольний м’яч”, було подано як топ-новину

23.11.2016 18:43   Джерело: НОВА Тернопільська газета
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У минулому випуску “НОВОЇ…” була надрукована стаття під заголовком “В області почалася футбольна “війна”. У ній йшла мова про майбутні вибори голови Тернопільського обласного осередку Федерації футболу України, що мають відбутися в січні 2017-го року. В згаданій статті діючий керівник цієї структури Володимир Мариновський звинуватив свого опонента — народного депутата України від БПП Тараса Юрика — в нечесних діях та брехні. Нині ситуацію коментує нардеп Юрик.

Читайте також

Заїждженими, противними та «заспинними» методами влада вже всіх дістала

— Отже, пане Тарасе, ми переконані, що стаття була вами прочитана, тому перш за все хочемо дізнатись, чи були ви готові до таких публічних звинувачень у ЗМІ?

— Вперше я побачив цю брехливу статтю на офіційному сайті Тернопільської обласної федерації футболу. Здивувало, що про недавній історичний візит керівника УЄФА в Україну Александра Чеферіна там не було жодного слова, а ось матеріал про те, що “Юрик зламає зуби об футбольний м’яч”, було подано як топ-новину. Офіційний ресурс перетворили в жовтий таблоїд. До мене жоден журналіст цього інтернет-ресурсу не зателефонував і хоча б для проформи не поцікавився, не запитав мою думку. А коментувати мені є що…

— Мариновський звинувачує вас у використанні адмінресурсу і тиску на виборчий процес. Що на це скажете?

— Що стосується тиску на виборчий процес – це точно запитання не до мене, справжній професіонал в цьому якраз Володимир Миколайович. Я не прихильник того, коли людина про щось говорить, а жодних підтверджень чи фактів немає. Якщо мене у чомусь звинувачують, а в цьому випадку в застосуванні влади, то чому ж не конкретизувати? На кого я тисну, коли і де це було? Тепер я хочу почути відповіді на ці запитання. Я ж також можу замовляти статті і звинувачувати в них свого опонента у всіх “смертних гріхах”, але мені до вподоби чесна, прозора боротьба. Я сподівався, що ми вже відійшли від цих комсомольських традицій і брудних ігор.

— Ви часто виступаєте в ЗМІ і в тому числі розповідали про будівництво футбольних майданчиків у кількох районних центрах. Мариновський, однак, стверджує, що ви не маєте до цього жодного стосунку, що ніяких новозбудованих майданчиків не існує…

— Мариновський на посаді голови обласного осередку ФФУ вже понад 15(!) років і жодного майданчика не побудував. Йому важко зрозуміти і змиритися з тим, що комусь це вдалося. В цьому випадку не буду голослівним, а до публікації додам копії звернення до Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на ці футбольні майданчики. Тут є вся інформація, а саме: скільки грошей передбачено і де ці майданчики будуть споруджені. Наразі вони в процесі будівництва, і громадськість має змогу це перевірити. Про їх відкриття я обов’язково повідомлю, бо вважаю, що це неабияка подія для нашого футбольного майбутнього.

— У згаданій статті Мариновський також стверджує, що ви мали відношення до ФК “Тернопіль” і його екс-тренера Марущака?

— Єдине відношення, яке я мав і маю до ФК “Тернопіль”, це те, що завжди був уболівальником цього футбольного клубу. Я не впливав і жодним чином не міг впливати на кадрові рішення в ФК “Тернопіль”. Зате можу поставити запитання обласній федерації футболу: чому сьогодні Тернопільщина не має жодного футбольного клубу (ФК “Тернопіль” — це міський муніципальний клуб), який би представляв область хоча б у першій лізі? І насамкінець: знаєте, будь-яка боротьба має бути ЗА щось, а не ПРОТИ когось. Мені дуже огидна ця ситуація із псевдоскандальними, замовними публікаціями. Цим ми аж ніяк не покращимо і без того складну ситуацію з футболом на Тернопільщині.

Копії звернення до Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на футбольні майданчики

kopiji

Назар Підлісний.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА Тернопільська газета  

Коментарі