Чи скористаються депутати Тернопільської міськради шансом, який їм дав мер?

Опубліковано:
18 Листопада, 2016

Сергій Надал молодець! Навіть у умовах, близьких до екстремальних, його команда здатна плодити правильні та взаємовигідні рішення.

Не бажаючи псувати стосунки зі своїм заступником, але розуміючи, що комусь треба “пустити кров” за завалену роботу з прибирання міста, Сергій Надал видає розпорядження про відсторонення В. Стемковського від обов’язків куратора галузі ЖКГ, – пише Терен.

– Які правові наслідки такого рішення? – Ніякі.

Відповідно до трудового законодавства, Стемковський залишається на посаді заступника міського голови, а відповідно до законодавства про місцеве самоврядування – членом виконавчого комітету.

Звільнити його з роботи може лише міський голова, а з членів виконавчого комітету – лише депутати. Про роль депутатів у цьому процесі можна прочитати тут.

Однак, якщо депутатам бракує сміливості це зробити самим, то допоміг їм у цьому Сергій Надал. Відсторонення Стемковського від виконання ним обов’язків в частині кураторства галузі ЖКГ, є цілком достатньою причиною, через яку депутати можуть вже на найближчій сесії порушити питання про звільнення з числа членів виконавчого комітету В. Стемковського. Тим більше, що від серпня 2016 року в міській раді сформувалася “протернопільска більшість”, яка декларувала відстоювання інтересів всіх тернополян.

Але чи зможуть депутати скористатися своїми правами, передбаченими законодавством? Чи відсторонення заступника міського голови без подальших правових наслідків стане звичайним громовідводом?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: