Зірка американського джазу Девід Фрізен виступить у Тернополі

Опубліковано:
17 Листопада, 2016

Зірка американського джазу Девід Фрізен разом з Ендрю Валентайном виступатимуть у Тернополі під час міжнародного джазового фестивалю «JazzBez». Їх концерт заплановано 2 грудня.

David Friesen – американський джазовий басист, зірка світового джазу. Фрізен є одним з двох чи трьох басистів в світі, які самостійно можуть утримувати аудиторію під час сольного концерту. Грає на контрабасі так само віртуозно, як і на електрифікованому акустичному басі.

Виступав з такими відомими музикантами, як: Chick Corea, Dizzy Gillespie, Art Farmer, Stan Getz, Dexter Gordon, Joe Henderson, Sam Rivers, Michael Brecker, Bud Shank, Woody Shaw, Freddy Hubbard, Clark Terry, Joe Venuti, Mal Waldron, Jaki Byard.

devid-frizen-4 devid-frizen-3

Записав більше 65 компакт-дисків як лідер та  більше 100 у якості сесійного музиканта. Його альбом 1989 року «Other Times, Other Places» став хітом у США в топ-чарті джазових альбомів Billboard. Музика Девіда Фрізена пройнята різними стилями джазу, характеризується змішанням народних єврейських і класичних мелодій, ліричною силою і теплом.

devid-frizen-1

Андрій Арнаутов (у США відомий як Ендрю Валентайн) — американський та український джазовий виконавець, продюсер, композитор, віртуозний джазовий басист. 1990 року Арнаутов перебрався до США, грав зі світовими зірками джазу, як трубач Roy Hargrove чи вібрафоніст Victor Mendoza.

Свого часу Андрій виступати з кубинською групою «Buenavista Social Club» та викладав музику на Ямайці. Останнім часом живе та музикує у Львові.

endryu-valentajn-2

endryu-valentajn-3

Нагадаємо, що на тернопільському «JazzBez» виступлять ще такі колективи:

  • Budniak Bakovsky Intermedium Quintet» (Польща / Молдова /Україна);
  • Carlos López – Letters From København” (Еспанія / Швеція / Польща);
  • Skicki-Skiuk» (Польща);
  • Karnas-Gnydyn Quartet (Польща / Україна);
  • Sisters in Jazz (США/Польща/Японія/Швеція/Італія).

Квитки на «JazzBez» у Тернополі можна купити у ЦУМі, у касі Драматичного театру та на сайті Gastroli.ua.

Детальніша інформація на сторінках facebook.com та vk.com.

Поважай себе – слухай джаз!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: