Тернопільські студенти отримали в подарунок 3D-принтер

13.11.2016 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Тернопільський національний педагогічний університет став першим навчальним закладом області, який матиме 3D-принтер. З нагоди Міжнародного дня науки технічну новинку подарували фізико-математичному факультету нардепи від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна, Тарас Юрик, Ігор Побер та Микола Люшняк.

- Ми вже давно мріяли про 3D-принтер, однак на придбання його не вистачало коштів, - зазначив декан фізико-математичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка Мирон Громяк. – Це для нас дуже цінний подарунок. Адже завдяки йому ми зможемо вдосконалити свою роботу і втілити в життя цікаві ідеї наших студентів і викладачів. Він розширить і поглибить знання та можливості наших студентів.

Навчитися працювати з 3D-принтером і використовувати його можливості у у власних проектах зможуть і школярі з усієї області. Адже на базі факультету діє науковий «Stem-центр», який  реалізовує дієві ІТ-проекти та проводить значну роботу із студентською молоддю та обдарованими учнями  міста й області.

- Сьогодні дуже важливо розвивати українську науку, - зазначив Олег Барна. – Тож ми вирішили зробити нашим студентам такий подарунок з нагоди Міжнародного дня науки. Цей принтер допомагатиме студентам навчатися, реалізовувати нові ідеї та досягати високого наукового рівня. І головне, щоб молодь з цим розумом та інтелектом залишалася в Україні і працювала у себе вдома.

Нардепи вручили декану фізико-математичного факультету сертифікат на придбання 3D-принтера. Вже до кінця тижня обладнання повинні доставити у навчальний заклад із столиці.

За словами Мирона Громяка, студенти й  викладачі вже з нетерпінням чекають на подарунок, адже мають на меті багато цікавих проектів. Зокрема, чимало магістерських робіт орієнтовані на застосування 3D-принтера. Зокрема, йдеться про відтворення вигляду замків Тернопільщини та створення їх моделей для розвитку туризму в області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі