Уперше — Дорожня карта для малого й середнього бізнесу

Опубліковано:
8 Листопада, 2016

Уперше на Тернопіллі ТОГО «Спілка власників землі» розробила детальну Дорожню карту розвитку малого та середнього підприємництва в області за підтримки Програми USAID в рамках Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні».

3 листопада відбулося громадське обговорення Дорожньої карти на розширеному засіданні Регіональної ради підприємців при Тернопільській ОДА за участю представників органів влади, об’єднаних територіальних громад, бізнес-асоціацій, вищих навчальних закладів, громадськості.

Дорожня карта накреслила чіткі шляхи реалізації програми розвитку МСП, чого досі не було на теренах краю. Впродовж обговорення Дорожньої карти її розробники чекали від учасників пропозицій щодо удосконалення проекту Дорожної карти.

— Малий і середній бізнес у нас — найбільший наповнювач бюджетів і найбільший роботодавець. Тому механізми підтримки МСБ дуже актуальні наразі для нашої області, — каже керівник проекту «Дорожня карта розвитку малого та середнього бізнесу в Тернопільській області», голова ТОГО «Спілка власників землі», депутат обласної ради Лариса РИМАР. — Водночас представники малого й середнього підприємництва, особливо на регіональному рівні, щоденно стикаються з численними перешкодами: зарегульованістю процедур, адміністративними бар’єрами, корупцією в органах влади, відсутністю коштів на розвиток бізнесу, високою конкуренцією, складнощами виходу на нові ринки, низькою купівельною спроможністю населення та іншим. Дорожня карта, розроблена нами, дасть можливість зняти з порядку денного низку цих перешкод.

Читайте також

У Тернопільському клубі бізнес-подій гімназисти відкривали ″фірму майбутнього″
Засідання тернопільського Клубу Бізнес-Подій
В які «ігри» грає тернопільська місцева поліція?

Адвокаційний координатор Програма USAID ЛЕВ Марія Голуб подякувала за величезну грунтовну роботу під час підготовки Дорожньої карти й висловила сподівання, що всі корисні її напрацювання будуть втілені в області. Оцінюючи Дорожню карту, розроблену на Тернопіллі, експерт Програми USAID ЛЕВ Ольга Красовська зауважила, що це — один з найкращих проектів, розроблених у цій програмі.

Обговоривши заходи, запропоновані Дорожньою картою, взявши до уваги проблеми, які гальмують розвиток МСП в Тернопільській області, учасники громадського обговорення прийняли резолюцію, якою рекомендували, окрім того, що схвалити Дорожню карту розвитку МСП в регіоні, проголосити 2017-ий роком підприємництва в Тернопільській області. Окрім цього, запропонували головам Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради спільним розпорядженням утворити до 2020 року робочу групи з реалізації заходів Дорожньої карти розвитку МСП в Тернопільській області та моніторингу виконання заходів, сприяти імплементації заходів Дорожньої карти та включити їх до обласної Програми розвитку малого та середнього підприємництва на 2017-2018 роки; забезпечити створення єдиного інформаційного веб-порталу для бізнесу Тернопільської області; сформувати бази даних чинних регуляторних актів і створити єдиний електронний каталог за галузями та напрямками ведення підприємницької діяльності з розміщенням на веб-порталі. Також було рекомендовано, зокрема при управлінні міжнародного співробітництва та фандрайзингу організувати роботу Регіонального центру з інвестицій та розвитку за принципом «єдиного вікна», сформувати Регіональну групу з управління проектами за участі експертів, які мають досвід проектного менеджменту; відновити та забезпечити роботу обласного Фонду підтримки підприємництва в Тернопільській області, сприяти створенню Фондів підтримки МСП на рівні об’єднаних територіальних громад та ін.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: