Чи дасть міська рада мільйон гривень на дослідження підземель?

07.11.2016 20:13   Джерело: Репортер
Опубліковано : Новини Тернопілля

На Громадський бюджет, через який у 2017 році будуть реалізовуватися проекти на загальну суму 5 млн. грн., подано проект щодо дослідження тернопільських підземель, - пише Репортер.

Приблизний його кошторис, як стверджують автори проекту, становить один мільйон гривень.

– Досі невідомо точне розташування підземель, та які небезпеки приховані у нас під ногами. Пропоную придбати георадар, вивчити історичну центральну частину міста, скласти мапу ходів і пустот. З його допомогою можна також досліджувати й старі будівлі, як наприклад, замок, катедру, Середню та Надставну церкви, оскільки досі не відомо, що знаходиться під ними, за їх стінами та де підземні ходи, що з’єднували ці історичні споруди між собою. Підземелля стане дестинацією, що привабить у Тернопіль туристів. Георадар можна використовувати для потреб міста в різних сферах. Оренда окупила б його вартість та наповнювала б бюджет, – розповів автор проекту Андрій Кір.

Читайте також

На Архикатедрі буде оглядовий майданчик, а під нею – підземелля для туристів
Підземелля Тернопільського замку готують до екскурсій
У Тернополі знайшли досі невідомі підземелля під Старим Ринком (Фото)

Для ефективної роботи з довгостроковим ефектом необхідно провести георадарне дослідження.

– Провівши розвідку центральної частини міста, у нас буде чітка картина підземних комунікацій, обвалів, потенційно небезпечних ділянок, предметів під землею. Крім ефективної роботи з розвідки та перетворення історичних підземних ходів у туристичну принаду, зможемо зреагувати на випередження для недопущення можливих провалів та руйнування наземних об’єктів, – зазначили ініціатори проекту.

Автори звертаються до тернополян зважити на всі плюси від цієї «затії» та підтримати її своїм голосом, коли розпочнеться власне голосування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Репортер  

Коментарі