У Тернополі провели мітинг-реквієм з нагоди річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки

Опубліковано:
3 Листопада, 2016

Мітинг-реквієм відбувся  1-го листопада з нагоди 98-ї річниці утворення ЗУНР у Тернополі. Кілька сотень тернополян, студентів, школярів, представники духовенства, влади, урочистою пішою ходою пройшли вулицями міста від Архикатедрального собору до меморіального комплексу «Могили Січових Стрільців», що на Микулинецькому кладовищі.

Як зазначив очільник міста Сергій Надал, для Тернополя це була особлива дата, оскільки тоді місто одразу включилося у боротьбу за Незалежну Українську державу.

Читайте також

У Тернополі відзначили 97 річницю створення ЗУНР
У Тернополі відкрили виставку присвячену річниці проголошення ЗУНР (Фото)
96-та річниця утворення ЗУНР у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Саме 1 листопада в Тернополі замайорів жовто-блакитний прапор, а автором герба ЗУНР став студент Тернопільської гімназії Олег Лошнів.

– Тернопіль став другою столицею ЗУНР після того, як українське військо змушене відійти зі Львова під тиском переважаючих сил супротивника. На Тернопільщині відбулася і одна з найбільш успішних операцій захисника ЗУНР, Української галицької армії — Чортківська офензива. Армія молодої республіки відзначилася у боротьбі з більшовизмом, а також стала основою для побудови у майбутньому Української повстанської армії. Саме ці звитяжні традиції дозволили Україні вистояти зараз. На історичних прикладах твориться майбутнє нації. У цей день згадаймо наших звитяжних пращурів. Вклонимося їм і подякуємо за подвиг минулого, заради майбутнього, – прокоментував Сергій Надал.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: