Маючи квартиру в Києві, депутат Побер брав гроші за винайм житла

Опубліковано:
3 Листопада, 2016

Очевидно фінансові справи народного депутата-«ударівця» Ігоря Побера йдуть, як ніколи, добре. У 2015 році політик-бізнесмен придбав у столиці квартиру площею понад 100 «квадратів». І при цьому продовжував отримувати з бюджету компенсацію за винайм житла.

В цілому родина Поберів задекларувала дві квартири та кілька земельних ділянок.

Читайте також

Тернопільська обласна рада: чому депутати порушують закон та ігнорують виборців
Прокурор області розповів про “нажите непосильною працею”
Тернопільскі нардепи Пастух і Побер проти повернення вкрадених Януковичем грошей?

Більшість нерухомого майна Побери придбали у 2014-2015 післяреволюційних роках.

Зі старого у родині спортсменів лише квартира, площею 82 кв.м. у Тернополі, зареєстрована на дружину нардепа Дар’ю. Нова квартира у столиці, придбана наприкінці 2015 року, зареєстрована на самого Ігоря Побера. Також у власності нардепа перебуває дачний будиночок у Тернополі, площею майже 300 «квадратів», право власності на який він набув на початку 2016 року.  Поберу та його дружині належить земельна ділянка площею 800 кв.м.

У минулом році Ігор Побер отримав у Верховній Раді 79 584 грн. зарплати. Понад 80 тис. грн. нардепу виплатили в якості відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень. За минулий рік Побер, який уже обзавівся у столиці житлом, отримав 167 тис. грн. компенсації вартості винайму готельного номера під проведення засідань.

Не менше у минулому році заробила і дружина нардепа. 250 тис. грн. Дар’я Побер отримала лише від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Ще 26 тис. грн. – заробітна плата.

При цьому на рахунку нардепа знаходиться 50 тис. дол., а в його дружини – 750 тис. грн. Наприкінці 2015 року Дар’я Побер взяла у банківських установах 600 тис. грн. кредиту.

А ще торік Побери змінили сімейний автомобіль. Ауді-Q7 2007 року випуску, вочевидь, продали. Натомість купили значно новіший і кращий Lexus-RX-350, 2012 року випуску та вартістю 420 тис. грн.

Як уже повідомлялося в ЗМІ, раніше Побер божився, що у 2014 та 2015 роках вказав у деклараціях усе своє майно та земельні ділянки, які до того були оформлені на його батьків і родичів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: