Вченим вперше вдалося перетворити думки в слова

Опубліковано:
30 Жовтня, 2016

Учені, що працюють в Бременському Університеті в Німеччині, розповіли, як можна розшифровувати слова, закодовані в думках, в сигналах мозку.

Для цього знадобиться система розпізнавання мови.

Завдяки цьому відкриттю людина буде здатний перетворити думки в слова. Ця система в майбутньому може дуже сильно допомогти людям, що мають порушення мовлення. У дослідженні вчених брали участь люди, що хворіють епілепсією. Їм вживили в мозок особливі електроди.

Читайте також

Вчений довів, що вампірів не існує
У Британії медики вперше побороли ВІЛ-інфекцію у людини
Вчені довели, що кожен двадцятий житель Землі приречений на ранню смерть

Після цього пацієнтам необхідно було зачитати тексти, а комп’ютера відстежити діяльність їх мозку. Результати, які отримали дослідники, стали базою шаблонів нейронних сигналів, які узгоджуються з певними моментами мови.

Наукові працівники включили після цього певні словникові і мовні моделі в свої алгоритми, таким чином вони змогли з високим ступенем достовірності перевести нейронні сигнали мозку в текст.

Одним з найбільших недоліків цього експерименту є необхідність у впровадженні електроди в мозок пацієнта. Таким чином, цей спосіб поки неможливо застосовувати масово.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: