Бережанський дитячий санаторій зменшать удвічі. Працівники протестують!

Опубліковано:
28 Жовтня, 2016

У Бережанському обласному дитячому гастроентерологічному санаторії планують наполовину скоротити кількість ліжок. Таке рішення прийняли в управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Працівники санаторію хвилюються, що через зменшення кількості ліжко-місць, можуть залишитися без роботи. Тому, колектив  звернувся в обласне управління охорони здоров’я обласної адміністрації з проханням скасувати розпорядження щодо скорочення кількості ліжок у закладі, інакше – усі 83 працівники закладу приїдуть до обласного управління, щоби захистити свої права. Колектив санаторію згідний на те, щоб оптимізувати заклад, але зменшити не на 50 ліжок, а на 30.

«У нашому санаторії ми щороку оздоровлюємо, лікуємо та навчаємо сиріт, напівсиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей з усієї області. А під час канікул у нас щорічно на оздоровленні є діти з Бережанської обласної школи-інтернату та Новосільської обласної спеціальної  школи-інтернату. Зі 100 ліжок – у нас є 60 –  для гастроентерологічних, 10 – для ендокринологічних, 10 – для нефрологічних, 20 – для часто хворіючих дітей із захворюванням верхніх дихальних шляхів. Два спальні корпуси містять 3,4,5- місні кімнати. Для школярів, які проходять лікуванні в санаторії – діє  загальноосвітня школа I-II ступенів. З 2015 року план ліжко-днів ми виконали на 75%. А взагалі наш заклад працює уже 70 років.

Проте, ми розуміємо, що оптимізація справді потрібна і тому  просимо скоротити ліжковий фонд на 30 ліжок, адже якщо скоротити на  50 ліжок, як нам це пропонують, – то це призведе до звуження прав оздоровлення дітей різних соціальних категорій населення та втрати основного джерела доходу багатьох працівників установи, – це залишить їх без засобів існування у важкий для всіх нас час. Але  навіть якщо ліжкового фонд зменшать на 30 ліжок – то доведеться скоротити 15 працівників, а зважаючи на те, що в області робочих місць наших фахівців практично немає – їм буде надзвичайно важко влаштуватись на нову посаду за своєю кваліфікацією.

Як пише Номер Один, цей санаторій – це наш хліб, тут ми заробляємо на життя і робимо свою роботу якісно, маємо для того усю необхідну матеріально-технічну базу. А головне – працювати ми хочемо. Тому не дозволимо, щоб завтра значна частина із нас залишилися без робочих місць і без доходів», – кажуть працівники санаторію.

В управлінні охорони здоров’я ОДА пояснюють, що оптимізувати заклад мусять, бо через дефіцит бюджету, на його утримання не вистачає коштів. Проте, звернення працівників санаторію в управлінні обіцяли розглянути та повідомити висновки за тиждень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: