13 листопада на Тернопільщині розпочнеться сезон полювання на лисиць. Через епізоотичну ситуацію в області щодо сказу, обласне управління лісового та мисливського господарства вживає заходи для зниження популяції червоної лисиці.

Визначені норми — 0,5-1,0 гол. на 1 тис. га угідь. Таке рішення прийняли на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака.

Читайте також: Чому в тернопільському військоматі утримують призовників по кілька діб? (фото)

Серед проблемних питань — надмірна популяція на території області червоної лисиці, яка нерідко буває головним носієм вірусу сказу. Також під час засідання підняли питання браку вакцини для профілактики сказу у свійських тварин.

Враховуючи вищенаведене, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення виконувачів обов’язків начальників управлінь Держпродспоживслужби в районах та обласному центрі звернутися до керівників органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування з питанням виділення коштів на придбання вакцини для профілактики сказу на підконтрольних територіях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: