Більшість депутатів Тернопільської облради не проводять прийому громадян

Опубліковано:
25 Жовтня, 2016

Як виявилося, більшість депутатів Тернопільської обласної ради не мають громадських приймалень, де б вони мали систематично у визначені дні, години спілкуватися зі своїми виборцями про їх проблеми. А багато тих депутатів, у яких громадські приймальні є – не надають інформації, де і коли можуть поговорити  з виборцями на теми, що їх турбують.

З інформації, оприлюдненої на сайті Тернопільської обласної ради в розділі “Громадські приймальні депутатів“ зрозуміло, що депутати-свободівці прийому громадян не проводять, а роблять це лише 4 членів фракції «Громадянська позиція». Такі висновки зі своїх досліджень зробили представники руху «Чесно».

«На сайті Тернопільської облради є інформація про приймальні лише чотирьох депутатів від  “Громадянської позиції”. Ми подали інформаційний запит в обласну раду з проханням повідомити про громадські приймальні, проте у відповіді побачили контакти приймалень тільки 23, хоча обранців є 64. Бачимо, що усі 13 депутатів від “Свободи” проігнорували права виборців. Так, один із представників ВО «Свобода» пояснює, що не може відкрити громадську приймальню тому, що не має на це коштів, а  депутатам облради за роботу не платять. Наприклад, Олександр Башта каже, що він відповідає за 2 округи і там не може зробити приймалень, тому просто вирішив оприлюднити свої телефон та  електронну пошту, а ще зустрічі виборцям він може призначати в депутатській кімнаті в облраді. А ще політик називає нісенітницею те, що вимагають від людини роботи, за яку не платять. Олександр Башта зауважує, що якщо людина стає депутатом, то повинна мати фінансові можливості для виконання своїх обов’язків, а на громадських засадах – може сказати, що не зміг виконати того, що від нього вимагають» – розповідає координатор Громадського руху «Чесно» у Тернополі Юлія Ковальчук.

Ото ж, відповідно, зрозуміло, що, більшість депутатів Тернопільської області порушують законодавство, адже згідно з п.5 ст.10 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, депутати повинні визначити й повідомити громадян про час та місце їх прийому та дотримуватися цього графіка. Депутати зобов’язані розглядати пропозиції, звернення, заяви та скарги виборців та сприяти у вирішенні проблем громадян. Натомість, вони того не роблять.

А то у депутатів міської ради, ситуація краща – на сайті ради є інформація про всі громадські приймальні, номери телефонів і електронні пошти обранців. З 42 депутатів майже усі систематично проводять прийоми громадян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: