У Тернополі нарешті з’являться детальні плани забудови території

Опубліковано:
24 Жовтня, 2016

Детальні плани забудови території Тернополя з’являться наступного року. Управління містобудування, архітектури і кадастру міської ради до 1 січня має підготувати графік замовлень на виготовлення таких документів. Відповідне рішення прийняли депутати під час сесії міської ради 21 жовтня, – пише За Збручем.

– Це рішення є маленьким етапом у питанні розроблення детальних планів забудови, – зазначив депутат Петро Ландяк. – Його авторами є всі голови фракцій та міський голова. Тернопіль має розроблений генеральний план і має зонування території. Не всі елементи цих документів нас влаштовують, в окремих випадках порушувалися і генеральний план, і плани зонування, що є недобре. Прикро і те, що немає детальних планів забудови міста. Лише детальні плани визначають лінію забудови, схеми мереж і червоні лінії, лише детальні плани визначають доцільність і послідовність проведення реконструкції житла, порядок проведення благоустрою території. Не маючи цього важливого документу ми часто маємо ущільнене будівництво та порушення червоних ліній. Тому був підготовлений цей проект. Управління архітектури до 1 січня 2017 року має скласти графік замовлень виготовлення детальних планів забудови і подати їх на розгляд міській раді у першому кварталі наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Монастириськах влада виділила підприємцям землю, де поховані загиблі від тифу

Розроблення детальних планів не можливе без внесення змін до Генерального плану Тернополя. Тому до того часу депутати мають також внести зміни до головного містобудівного документу.

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: