Полювання на доісторичного ящера: у Касперівцях з водойми витягнули 3 км риболовних сіток (Фото)

Опубліковано:
23 Жовтня, 2016

Ритуальними танцями біля вогнища відсвяткували новий рекорд в області риболовлі у Касперівському заказнику загальнодержавного значення.

У ніч з 20 на 21 жовтня представники робочої групи з контролю за сферою охорони довкілля при Тернопільській ОДА: ГО «ПКТМЕ «Скеля», ГО Вільні люди, ГО “Захід 3”, Сила Людей, Тернопільський ДемАльянс та ВО «Автомайдан» власноруч виміряли сітки, які з любов’ю були поставлені невідомими добродіями – 3 км (три кілометри, три тисячі метрів!).

Сітки витягнули з водойми – і це найбільший улов цього знаряддя для риболовлі в області за останній рік.

Яка мета була в тих, хто залишає сітки у водоймі невідома. Одна з версій – полювання на доісторичних ящерів (може ж бути на Тернопільщині власна Нессі), буде винесена на найближче засідання робочої групи.

На зустріч вже запрошені голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Держрибаагентства України Ярема Ковалів, міністр природних ресурсів України Остап Семерак.

Запрошують і власників сіток, щоби мати можливість компенсувати їм вартість дорогого спорядження. На голосні заклики “Хто загубив у воді сітки?” ніхто поки не відгукнувся.

Робоча група прийняла рішення спалити сітки, щоби не нанести непоправної шкоди Тернопільській Нессі, бо можливо це останній динозавр у нашій області…

Під час спалення хлопці виконали свій фірмовий танок “Тумба юмба”, але власники сіток не наважились до них приєднатись.

Жартома і всерйоз про подію, яку повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Директор ГО “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” Андрій Об’єщик, переповіла Олена Мудра

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: