Тернопільська міська рада виділила 2 млн грн на встановлення побудинкових лічильників тепла

22.10.2016 20:32   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

З міського бюджету Тернополя виділили 2 млн. грн. на придбання та встановлення побудинкових лічильників тепла. Їх планують встановити впродовж цього опалювального сезону, аби уже найближчим часом люди не платили за «теплі» труби, які проходять ззовні будинку - на вулиці, а оплачували виключно за тепло у квартирах – так би мовити,  лише за теплі батареї.

Тернопіль розділили на 4 частини: 1 частина – це там, де будуть встановлені індивідуальні теплові пункти та побудинкові лічильники тепла за кошт Європейського Банку Реконструкції і Розвитку; 2 частина -  де будуть встановлені індивідуальні теплові пункти та побудинкові лічильники тепла за гроші Світового банку; 3 частина – де встановлення ІТП та побудинкових лічильників тепла профінансує Північна Екологічна Фінансова Корпорація (NEFCO); 4 частина – де ІТП та побудинкові лічильники за свій кошт встановить міська рада. Уже є план роботи зі встановлення лічильників у будинках, ця робота розпочнеться вже цього місяця.

У міській раді кажуть, що встановити побудинкові лічильники буде не так вже й легко, через протиріччя частини жителів Тернополя, які уже у своїх квартирах облаштували індивідуальне опалення. Вони, звичайно будуть не згідні на встановлення побудинкових лічильників, адже тоді їм також доведеться платити за опалення площ спільного користування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі