З представниками теротиріальних громад Тернопільщини провели семінар

Опубліковано:
21 Жовтня, 2016

За ініціативи Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Впровадження програм громад на створення нових робочих місць, в тому числі на розвиток малого та середнього бізнесу» за участю представників територіальних громад Тернопільського району.

Відкрив захід директор міськрайонного центру зайнятості Анатолій Васильович Куриляк, який ознайомив із ситуацією на ринку праці міста та району, розповів про те, що державна служба зайнятості запроваджує сучасні ефективні технології надання соціальних послуг, забезпечувує розширення їх змісту, а також гнучкість управлінських та організаційних підходів щодо сприяння зайнятості населення.

Він наголосив, що з метою розширення перспектив зайнятості населення необхідно залучати ресурси місцевих громад на створення нових робочих місць та розвиток підприємницької ініціативи, звернув увагу на грантові еко-стартапи.

Продовжив виступ заступник директора міськрайонного центру зайнятості Ігор Кондира, який розповів присутнім про надання компенсації роботодавцям витрат в розмірі єдиного соціального внеску у випадку створення нових робочих місць, про консультування осіб з питань організації та провадження підприємницької діяльності, про залучення коштів місцевих бюджетів для фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру за участю безробітних громадян, про послуги з організації професійного навчання, підготовки та перепідготовки кадрів на замовлення роботодавців.

«У нашому регіоні є чимало позитивних прикладів розвитку виробництва та створення нових робочих місць. З початку року 89 роботодавців за направленнями центру зайнятості працевлаштували на новостворені робочі місця 148 громадян, з них 39 осіб, які потребують додаткових гарантій зайнятості, отримують компенсацію витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – зазначила начальник відділу взаємодії з роботодавцями МРЦЗ Лариса Дмитренко. Також вона розповіла про організацію та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, про упередження порушень трудового законодавства та легалізацію виплати заробітної плати, роз’яснила зміст нових соціальних послуг, які надає роботодавцям центр зайнятості.

Всі учасники семінару взяли активну участь в обговоренні порушених питань. Підсумовуючи засідання всі присутні висловили побажання надалі тісно співпрацювати із службою зайнятості щодо створення нових робочих місць, здійснювати обмін інформацією про можливості виділення коштів з місцевих бюджетів на їх реалізацію згаданих програм, інформувати про це безробітних, які зацікавилися можливістю організації підприємницької діяльності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: