«У сквері ім. Т.Шевченка ми посадили 13 кленів червонолистих виду «Крімсон Кінг» та три саджанці  катальпи бігнонієвидної. У цьому сквері ростуть породи дерев із листям розмаїтої гами зелених відтінків, а тепер поміж них будуть і бордові та червоні барви кленів. У парку ім. Т.Шевченка посадили 11 червонолистих кленів та 37 катальп. Катальпи ми садимо тому, що ці дерева якраз підходять для нашого клімату: Тернопіль – це низовина, де високий рівень вологи, а катальпа своїм широким листям добре поглинає вологу. Тому влітку, коли спека – катальпи створюють прохолодний затінок – температура повітря під нею та поруч – на сонці – різниться у 10-15 градусів», – розповідає заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Катальпами та червонолистими кленами у Тернополі замінюють  старі  хворі дерева, які також є алергенами та шкодять здоров’ю тернополян.  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: